loading.gif
mobile-banner-bg

ÜSKÜDAR –SANCAKTEPE METRO HATTININ TEMELİ ATILDI.

...
06 Haziran 2012 - Çarşamba

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının temel atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının temel atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem,Sancaktepe İlçe Başkanımız Azmi EKİNCİ, Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy ilçe ve belediye başkanları ile ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında ilçe belediye başkanları kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Törende konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem dünya çapında büyük bir projenin gerçekleştirileceği bir günde Sancaktepe adını çok mutlu olduğunu belirterek, yapılan bu hizmetlerin tüm İstanbulluların yararına olduğunu belirtti. Başkan Erdem, “Üsküdar ile Sancaktepe arasını 24 dakikaya indirecek 20 kilometre uzunluğundaki metro hattı ile yeni bir dünya rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe Metrosu’nun 38 ayda tamamlanacak” dedi.


Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, İstanbul’un geçmişte yaşadığı sorunları anlattı. Ümraniye’nin çamurunu hatırladığını ifade eden Bakan Yıldırım, “Buranın suyunu, kanalizasyonunu düşünürken şimdi tamamen yerin altından geçen metrolar yapılıyor. Hayaldi gerçek oldu” dedi. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı projelerini birer birer gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırım, Önümüzdeki yılın sonunda Marmaray’ın devreye girmesiyle, Kartal-Kadıköy’ün devreye çıkmasıyla metroda 180 kilometre mesafe aşılacak. Bu ülkede dağ gibi sorunları dağ gibi çözümlere çeviren bir iktidar var” şeklinde konuştu. İstanbul’a yapılacak 7 büyük projeden de söz eden Bakan Yıldırım, söz konusu projelerin toplam maliyetinin 60 kat trilyon olduğunu ifade etti.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise göreve geldiklerinden bu yana 52 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu yatırımların 24 milyar lirası ulaşım ile ilgili. Buradaki metro hattı 20 kilometre mesafeyi içeriyor. 16 istasyonlu metronun temelini atıyoruz. Burada yaşayan insanların hayal dahi edemeyeceği bir işi gerçekleştiriyoruz. Kimse buraya metro geleceğini hayal edemezdi. Bu bölgenin trafik sorunu önemli ölçüde azalacak” diye konuştu.


Konuşmaların ardından sahnede toplanan Bakan Yıldırım ve beraberindekiler metro inşaatının temel atma törenini gerçekleştirdi.