loading.gif
mobile-banner-bg

SANCAKTEPE YAĞLI GÜREŞLERİNE İLGİ BÜYÜKTÜ.

...
01 Temmuz 2012 - Pazar

Türkiye'nin en önemli başpehlivanlarının Kırkpınar'dan önce son kez kozlarını paylaştıkları 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Pazar

 

Türkiye'nin en önemli başpehlivanlarının Kırkpınar'dan önce son kez kozlarını paylaştıkları 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Pazar günü Samandıra Şölen Alanı'nda muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi.Güreş organizasyonuna Halkın ilgisi büyüktü. Güreşe büyük bir ilgi duyan Sancaktepeliler büyük bir dikkatle güreşleri takip ettiler.

Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri coşkusu, Samandıra Ek Hizmet Binası önünde sabah saat 9.00'da kortej yürüyüşü ile başladı. Mehter Takımı ile birlikte yürüyüşe geçen kortej, güreş alanına geçmeden önce Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen Kuran tilavetinin ardından dualar edilerek Samandıra Şölen Alanı'na geçildi.

Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail erdemin açılış konuşmasıyla başlayan yağlı güreşler büyük bir coşkuyla devam etti. Sancaktepe Yağlı Güreşleri'nde ülkemizin yetiştirdiği önemli başpehlivanlarımızdan; Ali Gürbüz, Recep Kara, Sermest Bulut, Serhat Gökmen, Hüseyin Şahinalp, Ekrem Yavuz, Ali Gökşen, Enver Erişti, Aydın Polatçı,  Reşat Turgut, Ahmet Doğu, Fatih Bakır, Abdullah Güngör, Arif Akın, Hüseyin Demir, Nuri Zengin, Mustafa Başdemir, Ömer Aslantaş, Savaş Yıldırım, Süleyman Aykırı gibi önemli güreşçilerimiz mücadele etti.Baş pehlivanlık Mücadelesinin ardından Recep KARA altın kemerin sahibi oldu.