loading.gif
mobile-banner-bg

SANCAKTEPE DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

...
19 Nisan 2012 - Perşembe

Sancaktepe müftülüğümüzün organize ettiği ve Prof. Dr. M. Mahfuz SÖYLEMEZ’in Konuşmacı olarak katıldığı kutlu doğum programına halkın ilgisi oldukç

Sancaktepe müftülüğümüzün organize ettiği ve Prof. Dr. M. Mahfuz SÖYLEMEZ’in Konuşmacı  olarak katıldığı   kutlu doğum programına halkın ilgisi oldukça büyüktü. Programa İlçe Kaymakamımız,Belediye Başkanımız, İlçe müftümüz, İlçe Mülki ve İdari amirleri, teşkilat mensuplarımız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program protokol konuşmaları ve Prof. Dr. M. Mahfuz SÖYLEMEZ’in konuşmasıyla devam etti. Konuşmalarda Kutlu doğum Haftasının Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daha artırması yönünde konuşmalar gerçekleştirildi. Peygamber efendimizin Ahlakının örnek alınması halinde  Bazı hasletlerini yitirmiş toplumların yeniden ayağa kalkacağı ve dipdiri bir hale geleceğinin altı çizildi.

Prof. Dr. M. Mahfuz SÖYLEMEZ  Konuşmasında Peygamber efendimizin şahsiyetini, çekmiş olduğu zorlukları , ümmetine olan sevgisini ve örnek hayatını ayet ve hadislerle  derinlemesine anlattı. SÖYLEMEZ konuşmasında kısaca;  O (s.a.v.) ‘nu tanıyanın ve yaşantısını hayatına tatbik edenin aydınlanacağını,esenliğe kavuşacağını, O (s.a.v)’nu Tanımayanın ise Karanlığa mahkum olacağını anlattı.

İlahi dinletisi gibi çeşitli etkinliklerinde gerçekleştirildiği program, gül dağıtımı ile sonlandırıldı.