loading.gif
mobile-banner-bg

SANCAKTEPE DE, 3 DEV PROJEYE DAHA İMZA ATILDI.

...
09 Aralık 2012 - Pazar

Kurulduğu günden bu güne kadar, gerçekleştirilen projelerle İstanbul’un gözdesi haline gelen Sancaktepe ilçesi yeni projelerle yoluna devam ediyor.

       Kurulduğu günden bu güne kadar, gerçekleştirilen bir çok projeyle birlikte İstanbul’un gözdesi haline gelen Sancaktepe ilçesi yeni projelerle yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor.

       Bu bağlamda Sancaktepe de üç dev proje ye daha imza atıldı. Sancaktepe Yüzme Havuzu, Kadın Sağlığı ve Beceri Eğitim Merkezi ile Mimar Sinan Bulvarı cadde düzenlemesi temel atma töreni, 10 Aralık Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ,İlçe Kaymakamı Feyzullah ÖZCAN, Belediye başkanı İsmail ERDEM, ilçe başkanı Azmi EKİNCİ ve diğer  ilçe mülki idari amirleri  eşliğinde gerçekleştirildi. Temel atma töreninde  Havanın  sağanak yağışlı olmasına rağmen Sancaktepe li halkın törene ilgisi büyüktü.

     Törende bir açılış konuşması yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bugüne kadar Sancaktepe’de; dertlere derman olan sağlık projeleri,  kent yaşamını canlandıran kültür ve sanat merkezleri, geleceğe ışık tutan bilgi merkezleri, spor başkentine yakışan sportif tesisler ve kente nefes aldıran çevre yatırımları gibi onlarca proje gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirterek; “Temelini atacağımız Sancaktepe Yüzme Havuzu’nda geleceğin şampiyonları yetişecek, Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezi’nde hanımlarımız sağlıklı yaşam konularında bilgilenirken aynı zamanda bir takım mesleki beceriler kazanarak aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı yakalayacak, Mimar Sinan Bulvarı ise yeni çehresiyle Sancaktepe’nin modern yüzünü simgeleyecek” dedi. Kısa bir sürede “Hizmette Tarih Yazan Belediye” olduklarını vurgulayan Erdem, “Sancaktepe gelişimde sınır tanımıyor, hizmetlerimiz artarak devam edecek!” diyerek sözlerini noktaladı. Başkan Erdem, Safa Tepesi ve Samandıra dal-çık altgeçit ve köprülü kavşak gibi önemli projeleri ilçeye kazandırdığı için özellikle Kadir Topbaş’a ve çalışanlarına teşekkür etti.

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, belediye olarak “Önce insan ve insana hizmet” diyerek çalıştıklarını belirterek, son 8 yılda İstanbul'a 52.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Başkanımız TOPBAŞ, dünyanın değişik yerlerinde katıldığı toplantı ve konferansta yabancı yetkililerin İstanbul ve Türkiye’den gıpta ile bahsettiklerini söyledi. Başkan Topbaş, İstanbul'u top yekün yeniden ayağa kaldırdıklarını ve bir ucundan diğer ucuna yatırımlar yaptıklarını kaydederek, ulaşım konusunda da önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizdi. Başkan Topbaş, yöneticiliğin gönül ve yürek işi olduğunu Mevlana’dan verdiği vecizlerle anlatarak, göreve geldiklerinde,  İstanbul’unun her yerinde, her İstanbullunun gönlünde umutları yeşertmeyi hedeflediklerini belirterek,  “Coşku, heyecan ve hizmet aşkıyla çıktığımız yolda, İstanbullunun ihtiyacı olan hiçbir alanı boş geçmeden, şevkle ve inançla hedeflerimizi bir bir gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. Topbaş, “İstanbul’da modern bir yaşam için gerekli altyapı ve üstyapı projelerimizle, günün gerçeklerine ve geleceğin gereklerine uygun ulaşım çözümlerimizle, kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımıza yönelik sosyal projelerimizle, sağlık, kültür, sanat, spor yatırımlarımızla tarihi şehir İstanbul’a yaşamın her alanına yenilikler, çözümler ve güzellikler getirdik, getirmeye de devam ediyoruz” dedi.  Başkan Topbaş, üç projenin maliyetinin toplam olarak 30 milyon liraya mal olacağını belirtti.  Başkan Topbaş, bundan sonra da Sancaktepe’ye yatırımlarının devam edeceğini belirterek katılımlarından dolayı Sancaktepe halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

        Temel atma töreninde Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi EKİNCİ ve İlçe  Kaymakamı Feyzullah ÖZCAN da kısa bir  konuşma gerçekleştirdiler.

         Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi EKİNCİ yapmış  olduğu konuşmada; kısa bir zamanda gerçekleştirilen projelerle  Sancaktepe’nin İstanbul’un gözbebeği ilçelerinden biri haline geldiğini ve bu noktada   Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir TOPBAŞ ın katkılarının büyük olduğunu belirtti. Sancaktepe Halkının Her zaman Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında olduğunu vurgulayan EKİNCİ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ a ve Sancaktepe Halkına Teşekkür Ederek konuşmasını sonlandırdı.

           İlçe Kaymakamı Feyzullah Özcan’da yapmış olduğu konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin 3 önemli projeyi Sancaktepe’de gerçekleştirecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm Sancaktepe Halkına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol, temelin atılacağı alana geçerek birlikte inşaata  konulan ilk harcın butonuna basarak projeleri başlattılar.  Daha sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ,İlçe Kaymakamı Feyzullah ÖZCAN, Belediye başkanı İsmail ERDEM, ilçe başkanı Azmi EKİNCİ ve beraberindeki protokol ilçedeki yatırımları yerinde gezdiler ve ilçe genelinde bir dizi ziyaretlerde bulundular.