loading.gif
mobile-banner-bg

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU, SANCAKTEPE’DE İDİ

...
11 Mayıs 2013 - Cumartesi

Çözüm süreci ile ilgili bilgiler vermek üzere Sancaktepe’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Sancaktepe Motta Restoran'da

Çözüm süreci ile ilgili bilgiler vermek üzere Sancaktepe’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Sancaktepe Motta Restoran'da 9 Mayıs Perşembe günü  AK Parti Sancaktepe ilçe teşkilatı mensupları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Bakan EROĞLU, sürecin Ülkemiz için çok önemli olduğunu, yapılan anketlerde halkın yüzde 70'inin 'sürece tarafım' dediğini söyledi. Eroğlu, tek bayrak, tek millet ve tek vatan anlayışından asla taviz verilmediğini, birilerinin insanların akıllarını karıştırmak için perde arkasında pazarlıklar yapıldığı şeklinde iddialarda bulunmasını sadece yürütülen sürece gölge düşürmek için çıkartılan maksatlı konuşmalar olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak yapılan hizmetlerden de bahsettiği konuşmasında, hazinede 135 milyar dolar döviz olduğunu, Türkiye'nin kalkınması için muhteşem yatırımlara imza attıklarını belirtti. Eroğlu, şimdi Türkiye'de yatırımların dolu dizgin gittiğini, Türkiye'nin bölünmüş yollarla birbirine bağlandığını, bunun yanı sıra her yere hava alanı yapıldığını ve bunların inşaatının dünya standartlarında olduğunu kaydetti. Türkiye'de siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrarının da olmayacağını dile getiren Eroğlu, Türkiye'nin pek çok alanda geliştiğini, özellikle sağlık alanında bölgesinin önde gelen sağlık merkezlerinden olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde, DSİ'nin bin 230 tesis yaptığını, AK Parti'den önceki hükümetlerin yılda 3, kendilerinin ise aynı parayla yılda 300 tesis açtıklarını dile getirdi.

Türkiye'de hükümete geldiklerinde 58 yerleşim yerinde su olmadığını ve bu soruna yönelik bir eylem planı hazırladıklarını vurgulayan Eroğlu, Bakanlık olarak büyük projelere imza atıldığını, ülkede Belçika büyüklüğündeki bir alanın ağaçlandırıldığını söyledi.

Bakan Eroğlu konuşmasının sonunda, Sancaktepelilere bir de müjde vererek Kent Ormanı’nın Sancaktepe’ye kazandırılacağını söyledi. İlçedeki, sokak ve caddelerin ağaçlandırılması konusunda bakanlık olarak özellikle destekte bulunacağını belirten Eroğlu, Sancaktepelilerin her zaman verilen hizmetlere layık olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra katılımcılara söz vererek sorularını cevapladı.