loading.gif
mobile-banner-bg

Mehmet Akif Ersoy''un vefatının 75. yılı

...
27 Aralık 2011 - Salı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. yılında rahmetle şükranla anıyoruz.

 

Bir milletin millet olması ve sağlam bir şekilde yükselişine devam etmesi, bazı şahsiyetlerin fedakarlaığına ve önderliğine bağlıdır.Merhum Mehmet akif ERSOY da bu şahsiyetlerin önde gelenlerindendir.

Ölümünün 75 .yılında andığımız merhum Mehmet akif Ersoy Dînî bütünlüğü, İslâm felsefesi bakımından görüşü, ve hepsinin üzerinde edebî şahsiyeti ve şâirliği ile milletimize büyük bir önder olmuştur. .Fedakarlıksa fedakarlığın adıdır Mehmet Akif ERSOY ,bir gönül insanıdır. Milletimizin iç dünyasında yaşadıklarının dışa yansımasıdır. İstiklal marşımızdaki dizelerle milletimizin ruhunun ve değerlerinin yazıya dökülmesidir Mehmet Akif ERSOY. Yüreği dertli, kalbi bu milletin değerleri doğrultusunda atan bir dava adamıdır.

Mehmet Akif ERSOY Çanakkale şehitlerine , İstiklal Marşı gibi ebediyete kadar milletin hafızalarından silinmeyecek dizeleriyle, milletin gönlüne vatan,millet,hürriyet ve Allah sevgisini nakış nakış işlemiş, istiklal mücadelemizde milletin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuştur.Bu hasletleriyle millet tarafından sevilen ve rehber olarak kabul görülen bir şahsiyet haline gelmiştir.Mehmet Akif ERSOY'un "Safahat" adlı kitabının hala daha basılmaya devam etmesi milletimizin bu dava adamına karşı gösterdiği kıymet bilirliğin bir örneğidir.Bu kıymet bilirlik sonsuza kadar devam edecek ve bu yüce şahsiyet milletimiz tarafından daima rahmet ve hürmetle anılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. yılında rahmetle anıyoruz.