loading.gif
mobile-banner-bg

İLÇE BAŞKANIMIZIN KUTLU DOĞUM MESAJI

...
17 Nisan 2012 - Salı

İlçe Başkanımızın Kutlu Doğum Mesajı

          Dünyaya gelmiş veya gelecek insanlar arasında, Peygamber Efendimizden daha büyük, daha önemli ve daha sevgili hiç kimse yoktur. İnsanlık kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, adaletin, ilmin, medeniyet algısının ne olduğunu unuttuğunda Peygamber Efendimiz, İki Cihan Güneşi dünyamızı şereflendirmiştir. O(s.a.v)’nun doğumu tüm insanlık için milat olmuştur. İnsanlığın iftihar tablosu olan Peygamber Efendimizin doğuşuyla birlikte insanlık adeta küllerin den yeniden doğmuş, bütün unutmuş olduğu bu hasletleri yeniden onunla öğrenmiştir. O(s.a.v) nu tanıyan huzur bulmuş, tanımayan karanlıklar içerisinde yaşamaya mahkûm olmuştur.

          Günümüzün hızla değişen ve gelişen dünyası Rahmet Peygamberinin bizlere iletmiş olduğu, insanlığa örnek yaşantısının,  kardeşlik, birlik beraberlik, adalet, medeniyet içerikli tüm mesajlarının bizler için ne derece elzem olduğunu da göstermektedir. Belirli bir refah düzeyine ulaştığımız halde huzursuzluğun tüm İslam âlemini bir ateş çemberi gibi sarması da Peygamber Efendimizin örnek yaşantısına ne derece ihtiyacımızın olduğunu ortaya koymaktadır. Allah-u Teâlâ Hucurat suresinin 10. ayetinde şöyle buyurmaktadır: “Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.”  Ve Peygamber Efendimiz veda hutbesinde  şöyle buyurmaktadır: “Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Acem’e , Acem’in Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; beyaz tenlinin siyah üzerine, siyahın da beyaz tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır.” Bu ayet ve hadisteki belirtilen noktayı yakaladığımızda eminim ki bir kaç parçaya bölünmüş İslam âlemi tekrar birleşip düşlediği yarınlara erişecektir.

          İnsanlık huzuru barışı sevgiyi elde etmek için sürekli mücadele etmektedir. İnsanlık gerçek huzuru barışı, sevgiyi ancak, O(s.a.v) ‘nun El-Emin sıfatındaki gibi güvenilir olmakla, O(s.a.v) ‘nun ahlakını kendine rehber edinmekle yani O(s.a.v) ‘nun örnek yaşantısına uymakla elde edebilir. Bu uyum ne kadar doğru ve samimi olursa mutluluk da o kadar büyük olacaktır. İnsanlığı kurtaracak, kalpleri aydınlatacak tek nur Peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek hayatıdır.

            Bu duygu ve düşüncelerle Hz. Peygamberimizin hayatını anlamanın, yaşamanın, anlatmanın çok önemli olduğunu belirterek, kardeşliğimizin pekişmesini sağlayan Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ederim.