loading.gif
mobile-banner-bg

Her Şeyin Lokomotifi İstanbul’dur

...
05 Eylül 2014 - Cuma

Her Şeyin Lokomotifi İstanbul’dur

Genel Başkan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık döneminin ilk yurt içi ziyaretini İstanbul’a yaptı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, İl Başkanlığımızı ziyaret ederek çeşitli parti içi toplantılara katıldı ve teşkilat mensuplarımızla bir araya geldi.

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki gününe İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İBB Başkanımız Kadir Topbaş, İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımız ile birlikte, sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılarak başladı.

Daha sonra İl Başkanlığımıza geçen ve İl Başkanımız Aziz Babuşcu tarafından karşılanan Başbakanımız Davutoğlu, Genel Merkez Ar-Ge Başkanımız Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekillerimiz ve İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle yaptığı toplantının ardından, 3 Kademe İl Yönetimi, 3 Kademe İlçe Başkanları ve Belediye Başkanlarımızın da hazır bulunduğu istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanımız Aziz Babuşcu, “Tarihi anların yaşandığı, büyük başarılara giden stratejik kararların alındığı bu salonda, “Yeni Türkiye” başlığı altında taze bir başlangıç yapan Genel Başkanımız ve Başbakanımızı ağırlıyor olmaktan son derece mutluyuz. Sayın Başbakanımıza kıymetli vaktini bize ayırdığı için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaptığımız İşlerin Mayasındaki Temel Unsur Samimiyet

İl Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul’da görev yaptığımız 7 yılı aşkın süre boyunca, yol arkadaşlarımla beraber çok önemli işler yaptık. Yaptığımız bütün işlerin mayasındaki temel unsur samimiyetti. Bütün arkadaşlarıma, samimi olmanın bütün hareketlerin temeli olması noktasında bir duruşu anlatmaya çalıştım. Hamdolsun; İstanbul teşkilatı, genel geçer kuralların ötesinde, bu samimiyeti, medeniyet değerlerimizden de beslenerek yaptığı her işe katan bir teşkilat oldu. Bunun içindir ki; ilkleri gerçekleştirdik, ilkleri hayata geçirmeye çalıştık. İstanbul teşkilatı 2015 genel seçimine Anayasa’yı değiştirmeye yetecek bir başarıyı yakalama motivasyonu ve stratejisiyle hazırlanıyor. “İstanbul ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar.” bilincini diri tutarak, İstanbul’un elde edebileceği en mükemmel sonucu ortaya koyacağımıza gönülden inanıyorum."

İBB Başkanımız Kadir Topbaş’ın konuşmasının ardından teşkilat mensuplarımıza seslenen Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, konuşmasına “Kadim geleneğimizin bütün erdemini bünyesinde barındıran bu güzel şehirde, kadim davamızın ağır sorumluluğunu üstlenen dava arkadaşlarımla bir arada olmaktan çok mutluyum.” diyerek başladı.

Her Şeyin Lokomotifi İstanbul’dur

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kongre ve hükümetin oluşturulması çalışmalarının ardından ilk ziyaretimi İstanbul’a yapıyorum. Bu ziyaretimizin esas sebebi; omuzlarımıza yüklenen ağır sorumluluğu aldıktan sonra İstanbul’a sığınmaktır. İstanbul, bir öğretmendir. İstanbul’u sevenler, bilenler için; İstanbul’un her sokağı kendisine bir şeyler öğreten bir hocadır. AK Parti hareketi; konjonktürel bir hareket değil, medeniyet mirasımızın şekil bulmuş, tarihi sözcülerinin bir araya gelmiş halidir. İstanbul, bu hareketin manevi anlamda hocasıdır, siyasi örgütlenme anlamında bu hareketin lokomotif gücüdür. Bugünkü siyaset anlamında ise İstanbul teşkilatı bizim temel dayanak noktamızdır. Bu yeni dönemi sizlerle istişare etmek ve sizlerden güç almak için geldik. Önümüzdeki dönemde, 2015 seçimlerini teminat altına alacak şekilde, şu andan itibaren yoğun bir çalışma içine girmenizi bekliyoruz. Her şeyin lokomotifi İstanbul’dur. Size güveniyoruz. Siz lokomotif olursanız, diğer illerimiz de sizleri takip edecekler.”