loading.gif
mobile-banner-bg

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI.

...
18 Mart 2012 - Pazar

Çanakkale Zaferi ’nin 97’ıncı yıldönümü çeşitli etkinliklerle anıldı.

18 mart çanakkale şehitlerini anma programları kapsamında sancaktepede çeşitli etkinlikler düzenlendi.Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz anıldı.

 

Şehitler Haftası kapsamında Samandıra Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.Programa İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,Ak Parti İlçe Başkanı Azmi EKİNCİ Araştırmacı - Yazar Mehmet Niyazi Özdemir ve davetliler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Niyazi Özdemir; Çanakkale Şehitlerin Destanı’nı anlatan duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Konuşmasında  Çanakkale Destanının önemini çarpıcı bir şekilde izleyenlerle paylaşan Araştırmacı-Yazar Niyazi Özdemir, Çanakkale Savaşı’nın geçmişte hükmünü icra ettiğini, günümüzde edeceğini, gelecekte de etmeye devam edeceğini kaydetti. Çanakkale savaşlarına ilişkin tarihi bilgileri ve gerçek yaşanmış hikâyeleri anlatan Özdemir, Çanakkale zaferinin insanlık tarihi ve milli tarihimiz açısından son derece önemli sonuçları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, “Bir Hilal Uğruna Batan Güneşler” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.Oyun beğeniyle izlenirken izleyiciler  duygulu anlar yaşadı.