loading.gif
mobile-banner-bg

AK Parti Milletin Kurduğu Sağlam Çatıdır

...
13 Ağustos 2014 - Çarşamba

AK Parti Milletin Kurduğu Sağlam Çatıdır

İl Başkanımız Aziz Babuşcu, AK Parti’nin 13. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanımız mesajında şunları söyledi:

“14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyaset sahnesine adım atan AK Parti, Genel Başkanımız, kurucumuz ve 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin makûs talihini değiştirecek çok önemli hizmetlere imza atmıştır. Kurulur kurulmaz girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelen partimiz, daha sonraki seçimlerde oylarını sürekli artırarak siyasi hayatımızda ender görülecek bir siyasi başarıyı gerçekleştirmiştir. AK Partiyle birlikte siyasetimize yeni bir üslup ve anlayış gelmiş, kayıkçı kavgasını andıran, çözüm üretmeyen, kısır çekişme ve polemiğe dayalı bildik siyasetlere asla prim verilmemiştir.

AK Partiyle beraber demokratikleşme ve insan hakları alanında birçok reformlar gerçekleştirilmiş, vesayetçi ve statükocu anlayışlarla, çetelerle ve millete operasyon yapmaya kalkan her türlü odakla amansız bir mücadeleye girilip sivil demokrasiyi siyasi tarihimizde hiç olmadığı kadar sağlam dengelere kavuşturmuştur. AK Parti’yle birlikte yıllardır bir türlü gelişme sağlanamayan AB ile ilişkilerde müzakerelerin başlatılması sağlanmış, Türkiye, dış ilişkilerde dünyanın saygı duyduğu, küresel denklemlerin ve uluslararası sorunların çözümüne dâhil ettiği, aktif ve etkili bir ülke olmuş, ilkeli tutumuyla yeryüzünün birçok bölgesinde mazlumların, mağdurların ve adalet arayanların umudu haline gelmiştir.

12 yıllık iktidarımız dönemi içinde, ekonomide de çok büyük başarılara imza atılmıştır. Bu konuda nereye geldiğimizi anlatmaya sayfalar yetmez. AK Parti sağlıktan, eğitime, kadın, yaşlı, çocuk ve engelli haklarının geliştirilmesinden çağdaş şehirciliğe, ulaşımdan adalete her alanda Yeni Türkiye’nin mimarı olmuştur. Kısaca ifade etmek gerekirse, AK Parti milletin bağrından süzülüp gelen, milletin değerlerine sahip ve milletin kurduğu sağlam çatının adıdır. Kuşkusuz siyaseti “hakka yaslanarak halka hizmet yolunda bitmeyen bir yarış” olarak telakki eden anlayışımız doğrultusunda daha yapacak çok işimiz ve gidecek çok yolumuz var ve bütün AK Partili kardeşlerimiz, büyük hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğinin bilincindedir.

Bu güzel gün vesilesiyle bütün AK Partili kardeşlerimizin 14 Ağustos Kuruluş Günü’nü kutluyor, hepsini dostluk ve muhabbetle selamlıyorum.”