loading.gif
mobile-banner-bg

AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ MAHALLE İFTARINA KATILDI

...
02 Ağustos 2012 - Perşembe

Sancaktepe Belediye Başkanlığının gönül sofrası Akpınar Mahallesi’nde kuruldu. İftara AB Bakanımız Egemen BAĞIŞ da katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanlığının gönül sofrası Akpınar Mahallesi’nde kuruldu. Malkoçoğlu Caddesi’ndeki binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen iftara AB bakanımız Egemen BAĞIŞ,Kaymakamımız Feyzullah ÖZCAN, İlçe Başkanımız Azmi EKİNCİ,Belediye Başkanımız İsmail ERDEM,çok sayıda Sancaktepeli hemşehrilerimiz katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem konuşmasında, Ramazan ayının sokak iftarlarına yaklaşık zaman zaman beş bin kişiyi bulan katılımların olduğuna dikkat çekerek, “Birlik ve beraberliğin en canlı kanıtı olan bu gönül sofraları ilçemizde her zaman daim olsun’’ dedi. 

İftara katılan AB Bakanı Egemen Bağış yaptığı konuşmada ramazanın birlik ve bütünlük içinde insanların topluca ibadetlerini yaşadığı mübarek bir ay olduğunu belirterek,  “manevi değerlerimiz ülke insanının sosyal yapısını güçlendirmektedir. Bu ay sadece ibadet yerine getirilmiyor aynı zamanda sosyal, psikolojik ve iktisadi hayatta zenginleşiyor. Bu yüzden ramazanı ve manevi değerlerimizi daha bilinçli yaşamalıyız” dedi.

İftar sonrası semazen gösterisi eşliğinde sunulan tasavvuf musikisi ile on bir ayın sultanı ramazanın manevi iklimini katılımcılara yaşattı. Gece süresince yapılan şenlikte ise; Karagöz, Ortaoyunu, Nasrettin Hoca, İbiş, Keloğlan ve illüzyon gösterileri yapıldı.